De beste manier om jouw smartphone op te laden

Als het gaat om het opladen van je smartphone, zijn er een aantal tips en trucs die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je accu zo lang mogelijk meegaat. In dit artikel delen we onze beste tips om de levensduur van je smartphone batterij te verlengen.

  1. Veel mensen hebben de gewoonte om hun smartphone aan de lader te leggen voordat ze gaan slapen en hem dan (hopelijk) de hele volgende dag te gebruiken. Dit gemak kan echter ook een gevolg zijn van een misvatting. Jaren geleden werd namelijk geadviseerd om je telefoon regelmatig volledig op te laden en te ontladen. Maar het tegenovergestelde is waar: hoe vaker je je toestel volledig oplaadt of leeg laat lopen, hoe sneller de batterij verslijt.

    Het is beter om de batterij meerdere keren per dag kort op te laden. Het is ideaal als het accupercentage continu schommelt tussen de 20 en 80 procent. Dus als je ziet dat je nog maar 24 procent batterij over hebt en je bent in de buurt van een stopcontact of powerbank, dan is het aan te raden om je smartphone even op te laden. Maar haal hem eraf zodra hij rond de 80 procent bereikt. Dit zal de levensduur van je batterij verlengen en ervoor zorgen dat je langer van je smartphone kunt genieten.

  2. Gebruik de juiste oplader Het is belangrijk om altijd de juiste oplader te gebruiken voor je smartphone. Gebruik bij voorkeur de originele oplader die bij je telefoon is geleverd, of een oplader die door de fabrikant is goedgekeurd. Goedkope opladers kunnen schadelijk zijn voor de accu en zelfs brandgevaarlijk zijn.

  3. Laad je telefoon op voordat hij helemaal leeg is Het is beter om je telefoon op te laden voordat hij helemaal leeg is. Het is namelijk niet goed voor de accu om helemaal leeg te zijn en vervolgens weer opgeladen te worden. Probeer je telefoon op te laden voordat de batterij onder de 20% komt.

  4. Laad je telefoon op bij kamertemperatuur Het is het beste om je telefoon op te laden bij kamertemperatuur. Extreme temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de accu en de levensduur verkorten.

  5. Haal je telefoon uit het hoesje tijdens het opladen Als je telefoon erg warm wordt tijdens het opladen, kan dit schadelijk zijn voor de accu. Haal je telefoon daarom uit het hoesje tijdens het opladen, zodat de warmte beter kan worden afgevoerd.

  6. Laad je telefoon niet de hele nacht op Het is beter om je telefoon niet de hele nacht op te laden. Als je telefoon volledig is opgeladen, blijft de lader namelijk stroom geven aan de accu, wat de levensduur kan verkorten. Haal je telefoon dus van de lader zodra hij volledig is opgeladen.

  7. Gebruik geen snelladers Hoewel snelladers handig zijn als je snel wilt opladen, kunnen ze schadelijk zijn voor de accu op de lange termijn. Snelladen kan de temperatuur van de accu verhogen, wat de levensduur kan verkorten. Gebruik daarom liever een normale oplader.

  8. Gebruik de energiebesparende modus Als je batterij bijna leeg is en je nog een paar uur wilt doorgaan, kan het helpen om de energiebesparende modus te gebruiken. Dit kan ervoor zorgen dat de batterij langer meegaat en je nog net dat beetje extra tijd geeft om je telefoon op te laden.