Melding na het vervangen van een iPhone scherm: onbekend onderdeel

Mijn iPhone-scherm is gerepareerd, maar nu krijg ik een melding op het scherm.

Als je je scherm, batterij of camera succesvol hebt vervangen kan het zijn dat er een melding op het scherm verschijnt waarin staat dat de iPhone niet kan controleren of het een origineel scherm betreft. Of je nu een onderdeel van hoogwaardige kwaliteit of een origineel onderdeel hebt gebruikt, deze melding zal altijd verschijnen als het onderdeel niet rechtstreeks bij Apple is vervangen. Na 5 dagen verdwijnt de melding van je vergrendelscherm en wordt de melding weergegeven bij Instellingen met een rood cijfer 1. Na ongeveer 15 dagen gaat de melding naar het kopje 'Algemeen - Info'.

Wanneer krijg ik deze melding wel of niet te zien?

Als je jouw iPhone hebt laten vallen en het scherm kapot is gegaan, is dat natuurlijk erg vervelend. Als je hebt gekozen voor een schermreparatie kan het zijn dat je een melding op het scherm krijgt, zoals "Niet in staat om te controleren of deze iPhone een echt Apple-scherm heeft". Of je krijgt bij Instellingen - Algemeen - Info de melding "Onbekend onderdeel". Naast een schermreparatie kan deze melding ook verschijnen bij het vervangen van een batterij of camera.

Wat betekenen deze berichten?

Je hoeft je geen zorgen te maken. Deze berichten verschijnen wanneer er reparatiewerkzaamheden aan je toestel zijn uitgevoerd en er geen gebruik is gemaakt van een Apple scherm, batterij of camera die rechtstreeks bij Apple is vervangen. De melding betekent niet dat je scherm, batterij of camera een probleem of defect heeft, maar alleen dat jouw iPhone het oorspronkelijke fabrieks-af-aan scherm, batterij of camera niet meer kan 'uitlezen' en daarom deze melding krijgt. Deze melding heeft geen invloed op de werking van je iPhone. Na 5 dagen verdwijnt de melding van je vergrendelscherm, maar blijft deze wel via Instellingen - Algemeen - Info in beeld staan.