Eerste hulp bij waterschade: Stap voor stap uitleg

Het kan gebeuren dat uw telefoon per ongeluk in het water valt, en dat kan leiden tot ernstige schade. In dit artikel zullen we u helpen begrijpen wat u moet doen als uw telefoon waterschade heeft opgelopen.

Stap 1: Schakel uw telefoon uit

De eerste stap is om uw telefoon onmiddellijk uit te schakelen. Dit helpt voorkomen dat er kortsluiting ontstaat en dat de interne onderdelen verder beschadigd raken.

Stap 2: Verwijder alle onderdelen die u kunt

Als uw telefoon een hoesje heeft, verwijder deze dan onmiddellijk. Verwijder ook de SIM-kaart en de SD-kaart als uw telefoon deze heeft. Maak vervolgens het toestel open en verwijder het moederbord. 

Stap 3: Dep uw telefoon droog met een handdoek

Gebruik een handdoek om voorzichtig het water van uw telefoon te deppen. Wees voorzichtig en wrijf niet te hard, omdat dit de interne onderdelen kan beschadigen. Droog de onderdelen goed af met een doek, zodat er geen water meer in de binnenkant van de telefoon aanwezig is. 

Stap 4: Gebruik een ultrasonic cleaner

Na het deppen met de handdoek, kunt u het moederbord in een ultrasonic cleaner leggen. Vul de cleaner met gedestileerd water. Door de trillingen zal corosie zich van het moederbord losschudden.

Stap 5: Leg het moederbord in pure alcohol

Na de behandeling in de ultrasonische reiniger leg je het moederbord ter controle in een bakje met alcohol (99,9% alcohol zal het beste resultaat geven). Laat het moederbord een tijdje rusten. 

Stap 7: Controleer de telefoon

Nadat u alle onderdelen weer heeft geinstalleerd, kunt u uw telefoon controleren om te zien of hij werkt. Schakel uw telefoon in en controleer alle functies. Als uw telefoon niet werkt, moet u mogelijk contact opnemen met een professional. Er zal hoogwaarschijnlijk een moederbord reparatie nodig zijn om uw telefoon te redden.

Conclusie

Het is belangrijk om onmiddellijk stappen te ondernemen als uw telefoon waterschade heeft opgelopen. Door uw telefoon uit te schakelen, alle onderdelen te verwijderen die u kunt, het deppen van het water en het gebruik van een absorberend middel, kunt u de schade beperken. Als uw telefoon na deze stappen nog steeds niet werkt, is het het beste om contact op te nemen met een professional.