Zelf gemakkelijk je iPhone repareren

Als trotse bezitter van een iPhone wil je natuurlijk dat deze altijd goed werkt. Helaas kan er altijd iets kapot gaan, zoals een barst in het scherm of een slechte batterij. In veel gevallen kun je jouw iPhone zelf repareren, zonder dat je naar een professionele reparateur hoeft te gaan. Het zelf repareren van je iPhone kan veel geld besparen en bovendien is het een leuke uitdaging. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten om zelf je iPhone te repareren. 

Waar moet je op letten bij de iPhone reparatie?

Als je jouw iPhone zelf wilt repareren, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Allereerst moet je zorgen dat je de juiste gereedschappen hebt. Je hebt onder andere een pincet, schroevendraaier en zuignap nodig. Daarnaast is het belangrijk om de juiste onderdelen te bestellen. Op internet kun je vaak goedkope onderdelen vinden, maar let wel op dat je onderdelen van goede kwaliteit koopt. Goedkope onderdelen kunnen namelijk zorgen voor meer problemen en kosten op de lange termijn. Bij Koopjeonderdelen ben je zeker van een goed onderdeel, welke kwaliteitsgradatie je ook bestelt.

De meest voorkomende reparaties aan je iPhone

Er zijn verschillende reparaties die je zelf aan je iPhone kunt uitvoeren. De meest voorkomende reparaties zijn het vervangen van het scherm, de batterij en de dockconnector (oplaadpoort). Het vervangen van het scherm is relatief eenvoudig en kan binnen een half uur tot een uur worden voltooid. Het vervangen van de batterij is iets ingewikkelder, maar met de juiste videohandleiding is het goed te doen. 

 

Stap voor stap handleiding voor het vervangen van je iPhone scherm

Het vervangen van het scherm is een veelvoorkomende reparatie en kan dus goed zelf worden uitgevoerd. Hieronder vind je een stap voor stap handleiding voor het vervangen van je iPhone scherm:

1. Schakel de iPhone uit. 

2. Verwijder de twee pentalobe schroeven aan de onderkant van de iPhone met een pentalobe schroevendraaier.

3. Verwarm het scherm met een föhn, zodat de lijm zacht wordt. Let er wel op dat de iPhone niet te warm wordt. 

4. Gebruik een zuignap om het scherm voorzichtig omhoog te trekken.

5. Verwijder de schroeven die de metalen plaatjes op het moederbord vasthouden.

6. Maak de connectors van het oude scherm los en verwijder het oude scherm.

7. Verplaats de Proximity sensor van het oude scherm naar het nieuwe scherm.

8. Monteer het nieuwe scherm en verbind de connectoren en test het scherm voordat je deze installeert. 

9. Schroef de metalen plaatjes weer vast en druk het scherm op zijn plaats.

10. Nu kan je weer genieten van een volledig functionele iPhone.